【美容小物:笑一笑,世界更美妙】

今天沒時間畫畫呀 (下星期會更忙………)
所以分享一下美容小物

大家猜一下這是什麼?

























在city’super買的slim mouth piece ~!

圖是網上抓來的,因為包裝我當晚就丟掉了…
背後有後加的貼紙,中文譯作"笑容矯正器"
(啥… 笑容也要矯正嗎…?)

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

剛剛上網抓圖才知道有強弱可選
我買的可是最強的呢(其實賣的就只看見這款)

聲稱可以改善嘴角下垂
(那有沒有"眼睛矯正器"改善眼下垂?我很需要呢…… )
我也不知是否真的有用……
就用美容blogger們常用一句… “有用有保佑”

猜一下另外一樣美容小物~





























crest whitestrips潔白牙貼~!


因為就算笑容矯正好(?)也要潔白的牙齒
所以前幾天在上海watsons買了這個…
(其實是被喜歡的
台妹blogger燒到了…)
心想為什麼價錢會跟香港差不多?


原來只有7日份(14包)
(記得香港version是10日份, 20包的…)
我無不良嗜好,不過有喝coffee的習慣嘛…
仲有…… 我好好好好好好(下略)鐘意coca cola……… (百事我唔飲ga!)
有時忙的時候更會一日兩鑵(我知道很不健康,差本上現在已少喝少喝啦!)
現在用了4天已有效果了!yeah!
期待用完7日"療程"

不過國內的保養品都比香港貴好多~~ 選擇又好少……
結論是…… 下星期回香港要掃貨呀~!!!!!!

廣告

10 thoughts on “【美容小物:笑一笑,世界更美妙】

    • 我d牙不算是很黃,又沒有牙石,牙潰之類, 當然無話好白, but真係有白左d, 不過吾知可以keep到將耐

  1. 哈哈~我見個英文叫SLIM MOUTH PIECE,我仲以為依家D人減肥減到咁癲,連個咀都要減埋TIM! 我都認同潔白牙齒係好緊要呀!因為呢個係人地睇你既第一印象! 如果有用我都要試呀!>0<      

    • 我都覺得好好笑,吾通咀都要減 ? 不過"聲稱" 除左改善咀角下垂 ,好似仲可以瘦面 but信不信由你

  2. 你好呀! 我想請問個隻改善咀角下垂既有無用呀!? 因為我係天生咀角下垂個D, 雖然我成日都傻笑+勁笑, 但一無表情個時(其實係發緊夢/太累)全世界就話我個樣勁惡… 有用既話我都想買黎用呀…. ( 我好似同其他人相反咁….~__~) By the way, 你 d 公仔畫得好得意呀 =)  

    • 其實我都係用左兩個星期, 都吾知有無用…. 又不是整容~ 邊可能會用完之後個咀角就馬上變到十八, 廿二咁 只係有用好過乜都吾做 不過都係一百幾十,試下無防

  3. Hey Yan, I’m new to here from Vanilly’s blog!  I finally finished reading all your entries from beginning to the end!! I love your sharing and drawings, keep up your good work!  By the way, I’m the fan of AllRightsReserved, and I’m following it on Weibo, is that you who opened the a/c?  Take good care!

    • thanks thanks~~ very happy that you like my drawing 🙂 i will keep do it (but leave office 1:30 am, 11pm, 2am….. these few days…… ) hehe… we have both facebook & Weibo. it’s belong to my company, not opened by me 😛

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s